Doe het met taal

Bob Heeren | anderhandelaar
01 januari 2013

De business professional voelt zich vaak als het balletje in de flipperkast. Zonder zelf aan de flippers te staan. Je laat je door alle bezigheden alle kanten opschieten. Zodat het moment van TILT dichtbij is.


Als je bezig bent gaat het wel. Maar als je even niets te doen of te denken hebt komt het opzetten. Een gevoel van onbehagen. Dat als het ware al die tijd als een grondtoon in je wezen heeft geklonken.

Vaak heeft zo'n onbestemd gevoel van gevaar een oorzaak in een gedachte. Maar is het geen bewuste gedachte. De Anderhandelaar kent een snelle manier om dat gevoel wat losser te maken. Of er meteen van af te komen.

Dat gaat zo. Eerst word je bewust gemaakt van de knellende gedachte. Dan word je uitgedaagd met een ontkenning en een tijdsbepaling. Waardoor je hersens kraken.

Een rollenspelletje:

Anderhandelaar: Wat komt er als eerste in je op ?
Jij: Ik maak me zorgen over de omzet.
Anderhandelaar: Hoezo is dit een probleem voor jou ?
Jij: Het maakt me onzeker of ik mijn gezin wel kan onderhouden.
Anderhandelaar: Wanneer weet je zeker dat je niet onzeker bent ?
Jij: Hè ?

Dus: jouw negatieve gevoel komt van een vage en onbewuste gedachte. Vaak voel je je al anders als je die gedachte bewust maakt. Daarna wordt de "gevoelsdraad" tussen de bewuste gedachte en het gevoel aan flarden geschoten. We hebben het over Quantum Taalgebruik omdat het gaat om de connectie tussen denken en voelen.

Dat Taalgebruik kan mindblowing zijn – zodat je wel weet wat je zorg was maar je die zorg niet meer voelt.