Skip to main content

Hoe je moed put als je uit de put moet

Wie is er niet met het vakantieboek opgegroeid? Zo’n lekker dik boek op de achterbank van de auto met strips en raadsels om jezelf urenlang mee zoet te houden?

Het tweede seizoen van de Bobcast Anders Denken Anders Doen begint in de zomer van 2024 met een doorvraagsessie die, voor wie daar klaar voor is, tot nadenken, inspiratie en nieuw gedrag zal leiden.

Om jezelf meer dan urenlang mee zoet te houden.

Psychologe en (team)coach Jesse Jacobs kwam na een fantastische jeugd nogal wat uitdagingen tegen in haar leven. Om maar wat te noemen: een ernstig ski-ongeluk, de hersenbloeding van haar partner en het plotselinge overlijden van haar vader.

In het duister van die rouw leerde Jesse gaandeweg dat ze vooral aan groeipijn leed.

Ze schreef er een boek over: ‘Het mooiste uit de put halen’. Een mix van nuchter beschreven persoonlijke verhalen én praktische tips over hoe om te gaan met onmacht, verdriet en pijn. Een zelfhulpboek dat leest als een roman en dat voelt, als jouw innerlijke vraag om hulp luid en duidelijk genoeg is, alsof het voor jou is geschreven.

Jesse en ik spraken aan een stuk door en ik vergat opzettelijk om onze dialoog met een rubriek over een eigen psychologisch inzicht te onderbreken. We gingen, zoals Jesse in haar boek de Latijnse spreuk per aspera ad astra aanhaalt, door het duister naar de sterren.

Over hobbelige wegen en langs lange files naar een mooie vakantiebestemming.

Luister hier naar de Bobcast.

Koop hier het boek van Jesse.

Luister hier naar de podcastserie die Jesse maakte naar aanleiding van haar boek.


# Hits: 261
Tags: Bobcast