Skip to main content

Meester in de richting

Echte professionals gunnen zichzelf van tijd tot tijd een raadgever, een gids. Iemand die inspireert de weg te volgen die moeiteloos bij hen past. Een Meester Adviseur, die voelt als een vriend. 

Rob Bertels voldoet ruimschoots aan die omschrijving. Hij is coach en consultant voor de top van het bedrijfsleven. Voor zakenmensen die de moed en het vermogen hebben om ook naar binnen te kijken. 

Rob is resultaatgericht en veeleisend. Voor zichzelf en voor degenen die hij begeleidt. Dat doet hij altijd in combinatie met een warm, omvangrijk hart. En met een gezonde portie nieuwsgierigheid. Of beter: met oprechte belangstelling. Omdat hij als kind al tegen zijn moeder zei: "Mam, ik vind mensen zo leuk".

Dat vindt Rob nog steeds en dat is te merken ook, in de Bobcast die nu online staat. Waarin ik voor de verandering de vragen mocht stellen, waar Rob dat normaal doet.

Rob leert dat alles draait om bewustzijn. Om je bewust te worden van de wijsheid waarover je al beschikt maar waarvan je je nog niet bewust bent. 

Ik dacht aan Alice in Wonderland, waaruit Alice wil ontsnappen. Ze komt bij een splitsing van wegen en vraagt aan de kat:

"Kunt u me zeggen welke kant ik op moet gaan?"

Waarop de kat zegt:

" Het hangt er vanaf waar je heen wilt."

"Dat maakt me niet uit", zegt Alice.

"Dan maakt het ook niet uit welke kant je kiest", antwoordt de kat.

Weten waar je naar toe wil door het antwoord simpelweg naar je bewustzijn te brengen. Dat is nog eens Anders Denken, Anders Doen. 

De tijd met Rob vloog om, vol met parels van inspiratie. Luister hier naar de Bobcast. Kijk hier op de website van Rob. Koop hier het boek dat Rob samen met Gerlof Schutte schreef.

 


# Hits: 409
Tags: Bobcast